Tartós autóbérlés is hozzásegíthet a sikeres építkezéshez

Felfoghatatlan, hogy az építőiparban mennyire elszálltak az árak. Az embernek ma már nem olyan könnyű építkezésre adni a fejét, mint pár évtizeddel ezelőtt, mégis mi úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Lassan, de biztosan ami azt illeti, mert sok pénzünk az nincs. Mégis kitaláltuk, hogyan küszöbölhetjük ki az anyagi problémákat. Számunkra a tartós autóbérlés jelentette a megoldást, és maximálisan elégedettek vagyunk vele.

Kezdjük ott, hogy mi szükségünk van manapság autóra? Ezt egészen könnyű megválaszolni, hiszen a napi munkába járáshoz sokszor nem megfelelő a tömegközlekedés. Főként, mert vidékiek vagyunk, és a munkahelyeinktől én és a feleségem is távol vagyunk. Nem is jár olyan sűrűn a busz, mint ahogyan azt szeretnénk, és jó lenne, ezért maradt a benzinégetés. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyivel gazdaságosabb lenne tömegközlekedni, de mivel erre nincs lehetőségünk, igyekszünk csökkenteni a károsanyag-kibocsátásunkat és a plusz költségeket. Ilyen az például, hogy nem saját autóval járunk, és abból is csak egyet használunk.

Tartós autóbérlés a világ ellen

A tartós autóbérlés szinte idegenként hat a legtöbb emberre, elvégre a magántulajdon jelenleg elég sarkalatos pontja az életünknek. Mindenáron szeretnénk megvédeni azt, és egyértelműen az a célunk, hogy minél több javat kisajátítsunk magunknak a lehető legkisebb áron. Nem véletlen, hogy mióta elkezdtünk építkezni, mi is kifejezetten árérzékenyek lettünk korábbi önmagunkhoz képest. Egyszerűen minden építőanyag drágának tűnik – plusz az sem segít, hogy már napi árakkal dolgoznak a legtöbb helyen -, és mellette még az általános élelmiszerek, ruha, háztartási cikkek is folyamatosan drágulnak.

Van abban mégis valami sorsszerű, hogy az építkezés előtt már fél évvel sikerült egy kedvező konstrukcióhoz jutnunk a tartós autóbérlés formájában. Mondom is, hogy mi ennek a lényege, és miért olyan jó, ha már ennyire szépen kiveséztem, hogy minden drága, és egyébként is lassan bekövetkezik a világvége – NEM!

A mi módszerünk

Azt le kell szögezni már az elején, hogy a bérlet valamivel drágább, mint például egy hitel vagy lízing finanszírozása. Adózási szempontból mégis valamivel jobb, és havonta emiatt kevesebbet kell fizetni. Olvassátok el a flottakezeles.hu oldalát, és ott pontos információkat is kaphattok. Én is elmagyarázom, de nyilván nem vagyok annyira profi, mint az ottani dolgozók.

A bérlet esetében viszont fontos tudni azt, hogy összesen többet kell fizetni, mint hitel vagy lízing esetén. Számunkra azért volt jó, mert a folyamat során havonta nem volt annyi kiadásunk, mint amennyivel eredetileg számoltunk. Akkor még nem ismertük annyira a lehetőségeket. Számunkra a folyamatos építőanyag vásárlás és a mesterek fizetése mellett ez a legkedvezőbb lehetőség, ezért mindenképp ki is használtuk, hogy létezik.

Bérlet esetében a teljes összeget el lehet számolni költségként, ami mindenféleképpen jót jelent. Számunka legalábbis biztosan. Igazság szerint ez úgy működik a hitel és lízing esetében, hogy három részletben kell kifizetni a használati idő alatt az autót lényegében

Tartós autóbérlés esetében ez úgy néz ki, hogy a három részleten túl létezik egy negyedik törlesztőrészlet, ami valamivel drágább a többinél. és egy negyedik részletben az autó amortizációval számolt értékét, ami a használat végén egy valamivel nagyobb ár, mint az addigiak. A tartós bérlet ehhez képest kicsit másabb. Ott nem neked kell kifizetni az autó maradványértékét, vagyis a negyedik részletet, hanem majd annak, akinek eladja az autót neked is biztosító cég.

Mit jelent ez?

Számoljunk az autó értékének 1 000 000 forintot. Ezt osszuk el négy felé úgy, hogy a maradványérték 300 000 forint, a három egyenlő részlet pedig 233 333 forint. Nekünk nem kell a bérlési idő végére kifizetni a teljes összeget, mert a 300 000 forintot már egy vásárló fogja megfizetni, aki szeretné megvásárolni az általunk használt autót.

Ez jó nekünk is, mert lényegesen kevesebb pénzt kell kiadnunk a zsebünkből, és jó annak is, aki készül megvenni az általunk használt autót. Természetesen olcsóbb autót kap, mintha egy teljesen újat venne, mégis tudni fogja, hogy azt egy ember használta csak jó esetben. Nyilván mi házaspárként egy autóval közlekedünk a feleségemmel, de egy háztartáshoz tartozik maga az autó, így mondhatjuk, hogy egy tulajdonosa van.

Összefoglalva az egészet tehát a tartós autóbérlés jobb, mint bármi más. Viccet félretéve, ez nyilván nem igaz. Ellenben ha azt nézzük, hogy a mi helyzetünk merőben más, mint annak, aki közel lakik a városhoz, és nincs éppen építés alatt a háza és a pénztárcája.

Kifejezetten sok költségkímélő lehetőség van a világban, és a flottakezeles.hu csak segített ezeknek a lehetőségeknek a felfedezésében. Köszönjük nekik, hogy megtudtunk nem is kevés információt. Valóban a tudás és az információ manapság a legértékesebb termék. Még ha az egyik félnek nem is feltétlenül. Nekünk mindenképp sokat segített.

Ezen belül is vannak lehetőségek

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy nagyszerű csomagok vannak a cégek részére. Az érdeklődők 3 csomagból választhatnak, és már a Standard csomagban is olyan klassz szolgáltatásokat kapunk, mintha csak egy magasabb kategóriájút választottunk volna. Holott nem! A Superior csomagban van csak benne minden. De azok is olyan pluszok, amik nélkül sok ember könnyen tud élni. Mégis, egy 0-24-es elérhetőség mindig hasznos, szóval már emiatt is megérheti sokaknak. a csereautó is kifejezetten csábítóan hangzik. És azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak forintos fizetésre van lehetőség. Igen, jól olvassátok, euróval is lehet fizetni, ha valamelyik cégnek az jobban tetszik. Márpedig tapasztalatból tudom, hogy sok ilyen cég van. Szeretik külföldi valutában tartani a pénzüket, és nem is hibáztatom őket emiatt. A legtöbbjük alapból is külföldi cég, teljesen logikus.

Cégek számára sokszor a flottakezeles.hu oldalhoz hasonlóak a legjobbak, és ez tisztán látszik már az oldaluk letisztultságából, és a profizmusukból is. Folyamatos blogbejegyzések, gondosan megírt alapvető információk. Tényleg egy olyan oldal és cég, amire érdemes odafigyelni. Ráadásul nem csak a cégeknek, hanem magánszemélyeknek is. Ugyanis a tartós bérletből kikerülő autókat értékesítik, és azt bárkinek lehetősége van megvásárolni. Érdemes érdeklődni náluk a két megadott telefonszámon, hogy milyen lehetőségeid vannak. Biztosra veszem, hogy tudni fognak ajánlani valami kedvezőt nem csak pénzben, de praktikus használatban is.

Emellett ha feliratkozol az 5 alkalmas hírlevelükre, még mindenféle extra tudnivalóval is szolgálnak. Ez is főleg cégeknek szól természetesen, de van benne olyan téma, ami nekem is nagyon sokat segített. Ilyen volt például az autógumikról szóló rész, vagy az üzemanyagokról és az autó használhatóságáról szóló részek. Mindet fel lehet használni egy autóválasztás során, és alapvetően fel is kell. Csak nem sokan értünk hozzá.

Tehát lényeg a lényeg: a flottakezeles.hu oldalon mindent megtudhattok, ha az általam leírtak alapján nem sikerült megérteni a folyamatokat. Higgyétek el, hogy jól jártok vele, ha ellátogattok az oldalra. Nem csak értelmesebben magyaráznak, hanem számos extra információval is szolgálhatnak. Én csak a saját magam által látott részhez értek valamennyire. Sok sikert nektek a továbbiakban, és vezessetek óvatosan – főleg egy építkezésen!