Sosem lehet tudni

Már évek óta húzódott az autóbejáró megépítése. Három éve költöztünk be az új házunkba. Korábban egy városi társasházban laktunk, ezért magától értetődő volt, hogy a házhoz garázs is tartozott. A vidéki háznál azonban semmi ilyesmi nem volt: az autóbejáró elkészítése teljesen ránk volt utalva. Mivel a férjem ügyes az ilyesmiben, nem terveztünk szakembert hívni, csak a szükséges építőanyagokat kellett beszereznünk hozzá. Egy barátunktól kölcsönkértünk egy kisteherautót, amivel könnyedén elhozhattuk a megvásárolt árut a telepről. Amikor a férjem megérkezett a kocsival, és beállt a kertbe, mindannyian segítettünk kipakolni az építőanyagokat, utána pedig nekiálltunk kitakarítani az autót. Az első ülésen találtam egy naptárat. Azért figyeltem fel rá, mert nem sokkal azelőtt én is terveztem egy naptárat. Szerettem volna kinyomtatni néhány példányban a családtagoknak, de nem tudtam, hogy hol találhatnék megfelelő nyomdát. Amikor visszavittük az autót, meg is kérdeztük a barátainkat, hogy hol vették a naptárat, illetve nem tudják-e, hol lehetne ilyesmit kinyomtatni. Át is küldtek nekem egy linket: https://www.colornyomda.hu/munkaink/naptar-nyomtatas/.

Ezen a webcímen keresztül találtam rá a Color Nyomdára. Kellemes csalódás ért, amikor nézelődni kezdtem a honlapon. Eddig nem volt semmi tapasztalatom általam tervezett anyagok nyomtatásában, ezért elég tanácstalanul kezdtem hozzá a böngészéshez. Szerencsére a weboldalon nagyon könnyű volt eligazodni, és megtalálni, amit szerettem volna. Ugyan nem vagyok szakmabeli, de hobbiszinten nagyon szeretek rajzolni, tervezni, ezért fontos a számomra a rendezett és szép megjelenés egy honlap esetében is. Ez a Color Nyomdánál kiválóan megvalósul. A felület letisztult, nem túlzsúfolt vagy túl színes. Az uralkodó színek a fekete, a fehér, és a sárga. Ehhez a teljes weboldal témája alkalmazkodik. A kezdőoldalon videókat láthatunk a nyomdáról, melyeket – az alapvető színekhez illeszkedve – fekete-fehér filmként jelenítenek meg.

Képeket egyébként máshol is találhatunk a Color Nyomda oldalán. A “Rólunk” címmel ellátott bemutatkozó résznél szintén elhelyeztek fotókat. Az oldal tetején lapozható képek vannak a nyomda belsejéről. Ezenkívül referenciaképek sokasága is megtekinthető. Szerintem a referenciák felmutatása egy kifejezetten lényeges dolog egy szolgáltató cég esetében.

A termékek között számtalan nyomdai anyag elérhető. Rátaláltam a naptár nyomtatásra is, a barátunk által átküldött https://www.colornyomda.hu/munkaink/naptar-nyomtatas/ linken. Láttam, hogy sokfajta naptár típus előállítására van lehetőség. Kérhetünk falinaptárat, álló vagy fekvő formátumú naptárat, asztali naptárat, zsebnaptárat… Egyszóval szinte bármit meg tudnak valósítani. A naptárak mellett segítségünkre lehetnek névjegykártya, szórólap, boríték, magazin, könyv, meghívó, plakát, molinó, jegyzettömb, címke, és még sok minden más nyomtatásában is.

A cég megalakulásáról szintén olvashatunk a bemutatkozó részben. Innen megtudhatjuk, hogy a nyomda két egyéni vállalkozásból jött létre, és 1996 óta működik. Fontos számukra a precizitás, a minőség, és a gyors megvalósítás. A szakmai tapasztalat mellett nagyra értékelik a fiatalos lelkesedést, a kreativitást is. Amennyiben részletesebben szeretnénk hallani a nyomdáról, egy bemutatkozó kisfilmet is elhelyeztek a számunkra ezen a felületen.

Nagyon örültem, hogy leadási segédletet is találtam a honlapon. Ezt elolvasva sokkal felkészültebb lettem a nyomdai anyagok leadásának feltételeivel kapcsolatban. Véleményem szerint ez kifejezetten hasznos, mert sokan – magamat is beleértve – nincsenek tisztában azzal, hogy mennyi kritériumnak kell megfelelnie egy nyomtatásra leadott anyagnak. Miután ilyen szerencsés módon sikerült nyomdát találnom, és megvalósítani a terveimet, úgy gondolom, hogy a későbbiekben még többet fogok tervezéssel foglalkozni. Különleges élmény látni a saját rajzaimat, elképzeléseimet valódi nyomtatott anyagon megjelenni. A sikerélményemet az is fokozta, hogy a rokonok nagyon örültek az elkészült naptáraknak. Tényleg igaz a mondás, hogy sosem lehet tudni, mi mire jó: én például nem gondoltam volna, hogy az autóbeálló építése fog rávezetni arra, hogy hogyan nyomtassam ki a terveimet.