Óvodai aranyásóból numizmatikai gyűjtő?

Óvodás koromban egy kisfiúval rendszerint „aranyásósat” játszottunk. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy az óvoda udvarán ott felejtett sódert kutattuk fáradhatatlanul valami régi, értékes pénzérme után, ami remélhetőleg persze aranyból van. Meg is jegyezte jó párszor a kis barátom, hogyha majd felnő, akkor az építőiparban fog elhelyezkedni, hiszen ott majd egész nap keresgetheti a sóderban az értékes pénzeket.

Érdekes a sors, mert Péter felnőttként valóban az építőiparban helyezkedett el, és a mai napig érdeklődik a régi pénzek iránt. Ezt onnan tudom, hogy néhány hete láttam egy posztját, amelyben megbízható numizmatikai bolt után érdeklődött.

Én rögtön meg is ragadtam az alkalmat, hiszen előzőleg olvastam pontosan a Procopius Numizmatikáról, akik régi pénz eladással, felvásárlással, illetve értékbecsléssel is foglalkoznak. Értékbecslési tevékenységüknek a Budapest, VI. kerület, Eötvös u. 26/c. szám alatti numizmatikai bolt ad otthont.

Péter ezek után fel is hívott, és megköszönte a segítségemet. Azt mondta, hogy nagyon hálás nekem, amiért megmentettem a kutatástól, mivel úgy látja, hogy a Procopius Numizmatika amellett, hogy roppant megbízható, még szakmai szempontból is teljesen kifogástalan.

A vállalkozás fő szakértője egy másik Péter: Molnár Péter, aki a Procopius Kft. 2018-as indítása előtt jómaga is gyűjtő volt 20 évig. Numizmatikai becsüs végzettséggel rendelkezik, egyben a Magyar Érmekatalógus társszerzője. Numizmatika témában oktat, mindemellett pedig régészetet hallgat a Pécsi Tudományegyetemen. Az ő szaktudása a garancia arra, hogy a Procopius Kft-nél vásárolható régi pénzek nemcsak értékesek és megfelelő minőségűek, de még az áruk is teljesen rendben van.

Összességében elmondható, hogy ez az a hely, ahol mind az eladó, mind a vevő tisztességes, korrekt eljárásban részesül, és garantáltan elégedetten távozik. 

A Procopius Numizmatika boltjának elérhetősége és nyitvatartása a regipenzfelvasarlas.hu oldalon mind megtalálható. Eszerint tehát a budapesti VI. kerület, Eötvös u. 26/C alatt, a 24-es kapucsengőnél található bolt hétfőtől-csütörtökig 13 és 17 óra között tart nyitva.