Kössük össze a kellemeset a hasznossal

Sokan vannak úgy vele, hogy amikor eljön az ideje a ház felújításának, tanácsos már a nagyobb gyerekek segítségét is kérni. Persze szigorúan kérni és nem elvárni, de minél idősebb az a bizonyos gyerek, annál többet tud hozzáadni a folyamathoz. Amennyiben pedig megfelelően neveltük a gyerekeinket, biztosan hajlandóak önszántukból is segíteni, utánajárni a módjának, hogy hogyan tudják megkönnyíteni a folyamatot. Nálunk ez úgy zajlott, hogy a gyerek először elment egy olyan diákmunkára, ami során megtanult pár fogást a felújítási munkálatokkal kapcsolatban, majd azt kiválóan tudta kamatoztatni akkor, amikor együtt elkezdtük a munkát. Igazi kettő az egyben volt a dolog: lett egy nyári munkája, később pedig a szüleinek is tudott segíteni és a tudásával ő is gyarapította az otthonát. Ehhez persze megfelelő munkahelyet kellett találnia, ez pedig, ha lehet, akkor még az építkezésnél is nehezebb feladatnak bizonyult – elsőre.

Amint a diákmunka feljött, már az egész család próbált segíteni, így tudtunk több oldalra is ellátogatni, azonban nem voltunk elégedettek. Beletelt néhány keresésbe, mire a Topi Work oldalára ráakadtunk. Végre megtaláltuk azt az oldalt, ami nem csak egy hagyományos diákszövetkezetként működött, de a keresgélésben is nagy kényelmet biztosított. Először is azt kell tudni erről az oldalról, hogy a Topi Worknél nagyon sok állásajánlattal találkozhatunk. Egy olyan platform, ahol számos munkáltató képes hirdetni magát. Maguk a hirdetések is könnyen átláthatók, hiszen egy előre megadott forma szerint kell infókat szolgáltatni, így annak, akinek megtetszik egy munka rövid leírása, lehetősége nyílik arra is, hogy a részleteket egyben lássa. Ezzel a rendszerezéssel az esetleges hasonló munkák összehasonlítása is könnyedén letudható. Így tudhatjuk meg igazán egyszerűen a munka elvégzéséhez szükséges kompetenciákat, vagy az esetleges kiegészítő, hasznos képességek listáját. Ugyanakkor a hirdetések oldalán tudhatjuk meg azt is pontosan, hogy milyen típusú munkáról lenne szó, esetleg milyen gyakorisággal lenne nyitva a pozíció. A fizetést is könnyen megtaláljuk, de a legfontosabb adatok, a fizetés mellett, egy infókártyán leolvashatók. Innen már egyszerű a kapcsolatfelvétel, pár alap adat megadásával gyorsan tudunk jelentkezni a munkára és még az önéletrajzunkat is feltölthetjük. Ez persze nem kötelező, ugyanakkor nagyon is tanácsos, maga a Topi Work oldala is nagy hangsúlyt fektet erre, hiszen ezen keresztül tudjuk magunkat bekapcsolni a professzionális karrierista körforgásba. 

Válogatni is nagyon egyszerűen tudunk a Topi Work oldalán. Ugye maga a kínálat hatalmas, de ezt a hatalmas kínálatot tudjuk szűrni is az ízlésünk szerint. Ehhez a főoldalon találjuk meg a legnagyobb segítséget: egy keresőt, amibe szempontokat adhatunk meg, ezzel is szűkítve a lehetőségeket. Ebbe be tudunk írni olyan paramétereket, amivel szakmailag tudjuk pontosítani a keresést, így biztosan olyan találatok jönnek szembe, amikkel még akár későbbi szakmai tapasztalatként is számolhatunk. Ezen kívül a helyszín alapján is kereshetünk, ezzel számításba tudjuk venni az esetleges utazásra szánt távolságot és időt, de az sem mindegy, hogy a lakóhelyünkhöz mennyire van közel az esetleges munka. Végül pedig a munka típusát is meg tudjuk adni, ezzel abszolút módon optimalizálva a találatokat és biztosítva, hogy a munkára szánt időt teljes egészében ki tudjuk használni, akár iskola mellett. A Topi Work a megfelelő munka megtalálását követően már úgy működik, mint egy igen hatékony diákszövetkezet: segít kapcsolatot teremteni, értesítéseket továbbít és a papírozást is megoldja, így a diákoknak csak menniük kell és gyűjteni a tapasztalatot és a zsebpénzt.