Innen rendeld az acélt, ha építkezel

Én magam nem dolgozom az építőiparban, de azért viszonylag gyakran segítek barátoknak és családtagoknak, amikor ők építkeznek. Valamiért mostanában jutottunk el abba az életszakaszba, hogy a velem egykorú barátaim közül egyre többen vágnak bele saját otthonuk felépítésébe. Persze szakemberek segítségét is igénybe veszik, de azért én mindig ott vagyok, hogy támogassam őket bármiben, ha úgy adódik a dolog.

Legutóbb éppen az unokatestvérem családja kezdett bele egy nagyobb szabású projektbe. Róluk azt kell tudni, hogy szeretnek mindent maguk csinálni, de most talán ők is belátták, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Az építkezés során ugyanis acél alkatrészekre és berendezésekre is szükség volt, az unokatesómnak azonban még sosem volt ezelőtt dolga ilyesmivel, így nem igazán tudta, hogyan jusson hozzá ezekhez. Kicsit furcsálltam, amikor valamelyik délelőtt felhívott, és a segítségemet kérte, hiszen mindig is büszke volt arra, hogy ő milyen önálló, éppen ezért tanácsot is ritkán kért. Most viszont azért keresett meg engem, mert tudta, hogy nála sokkal több építészeti tapasztalattal rendelkezem, és valószínűleg tudom, honnan lehet acélt szerezni, illetve hogy van-e olyan műhely, ahol a megfelelő méretre és formára tudják vágni azt.

Persze, hogy tudtam: ezek közül mindkettőre lehetőség van az Acélpartner Kft.-nál. De nem intéztem el a dolgot annyival, hogy elküldtem az unokatesómnak az elérhetőségüket. Kihasználtam az alkalmat, hogy végre rendesen segíthetek neki valamiben, úgyhogy részletes magyarázatba kezdtem. Megkértem, hogy nyissa meg a cég online felületét, azon belül is a Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás aloldalt, és elkezdtem mesélni neki a szolgáltatásaikról. Elsőként azért a plazmavágást hoztam elő, mert tudtam, hogy neki is erre lesz majd szüksége a projekthez. Nagy vonalakban elmondtam, hogy mit kell tudni erről az eljárásról: az acélnak ugyebár vannak különféle típusai, ötvözetei, és ezek közül kettő (az erősen ötvözött acél és a szénacél) alkalmas arra, hogy a plazmavágó gépeikkel egy bizonyos vastagságig és szélességig átvágják azt. A weboldalon olyan adatok is fel vannak tüntetve, mint a gépeik márkája vagy a felhasznált áramforrások, de ebbe nem mentem bele túl mélyen, mert kétlem, hogy az unokatesóm túlságosan otthon lenne a témában. Akit azonban tényleg érdekel az ilyesmi, annak hasznos lehet, hogy még az ilyen apróságnak tűnő infókat is feltüntetik nekünk. Mindegy is, inkább folytatom: ezután arról meséltem neki, hogy mi mindent tudnak még megoldani ezzel a technológiával. Ha jelölést vagy írást kellene belevágni az acélba, az sem okoz nekik gondot, illetve akár ferde, akár merőleges vágásra van szükség, azt is megoldják. Külön kihangsúlyoztam, hogy az országban semelyik másik cégnél nincs olyan fejlett technológia, ami alkalmas lenne a már levágott acél alkatrészek utólagos gyökölésére. A korszerű berendezéseik segítségével pedig (reális határokon belül) gyakorlatilag bármilyen alkatrészt le tudnak gyártani, így mindenképpen érdemes őket választani, ha acélról van szó. Miután eleget beszéltem erről az unokatesómnak, mondtam neki, hogy nyugodtan lépjen ki a Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás oldalról, és nézze meg a többi szolgáltatásukat. A weboldalon ugyanis elég részletesen össze van szedve minden, amit csinálnak, vagy valaha csináltak. Az utóbbit csak azért tettem hozzá, mert a Média részlegnél még a múltbeli interjúik, cikkeik, sőt az általuk készített videók is megtalálhatók, szóval igazából bárki láthatja, hogy az Acélpartner Kft. munkatársai lelkiismeretesen, 110%-os erőbedobással foglalkoznak azzal, amihez értenek. A lángvágás is egy érdekes téma, amiről mindenképpen érdemes szót ejteni. Ennél a cégnél ezt is a legnagyobb odafigyeléssel és korszerű, CNC vezérlésű gépekkel végzik, szigorú szabványoknak megfelelően. Ráadásul a kapacitásuk is igen nagy: három lángvágóval is rendelkeznek, tehát biztosan nem lesz olyan, hogy túl sokat kell várni egy-egy rendelés elkészültére.

Az unokatesómnak összességében nagyon tetszett, amit erről a cégről hallott, és (bár megpróbálta,) nem tudta elrejteni azt se, hogy mekkora segítség voltam neki. Én mindenesetre szívesen adok tanácsot bárkinek, akinek acéllal kapcsolatos kérdései lennének. Ha nincs túl sok időm mesélni, akkor csak átküldöm az illetőnek a Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás weboldalt, amit Nektek is szívből tudok ajánlani.