Használt ruha vs. építőanyag beszerzés

Nagyon rosszul aludtam, és ennek megfelelően elég nyűgösen is ébredtem. Ez a „rosszul alvás” annak a számlájára tudható be, hogy teljesen ellazulva sem tudok megfeledkezni a mindennapi teendőimről. A mostani feladatom pedig azért is nehezemre esik, mert nagyon távol el tőlem. Arról van szó, hogy egy lakásfelújítás kellős közepén vagyok és egy csomó építőipari kelléket, anyagot nekem kell beszereznem annak érdekében, hogy az iparos végre meg tudja kezdeni a munkát nálunk.

Ebből a nyomasztó, megoldandó problémából csak azt tudott kirángatni némiképp, hogy megígértem az egyik lányomnak, hogy beszerzek neki egy igazán egyedi és csinos pulóvert az osztálykirándulására. Az a technikai dolog, hogy hol vásároljam meg ezt a ruhadarabot, szóba sem került, hisz oly egyértelmű. A családunk ugyanis már régóta használt ruhákat vásárol. Ebben a döntésünkben nem elsősorban anyagiak játszanak közre, hanem mert úgy láttuk, hogy a mai trendek, divatirányzatok nem igazán felelnek meg az elképzeléseinknek, és én úgy vettem észre, hogy igazán, egyedi, jó minőségű márkás termékeket akkor tudunk beszerezni, ha használt ruhát vásárolunk.

Szerencsémre találtam egy olyan helyet, ahová személyesen még csak el sem kell menni, hiszen egy webáruház. Magyarán az otthon melegéből, a forró kávémat szürcsölgetve tudok válogatni, és a használt ruhák házhoz jönnek. Ez a hely pedig nem más, mint a dresspack, a használt ruhák eldorádója. Az ő esetükben ez a jelző egyáltalán nem túlzás, hiszen tényleg nem tudok olyan alkalmat, színt vagy fazont kitalálni, amire ne találnék megfelelő ruházatot náluk.

A használt ruhák hatalmas választékban állnak rendelkezésre.  Női ruházat, férfi ruházat, kislány ruházat, vagy éppen kisfiú ruházat beszerzése sem jelent problémát, sőt kiegészítők és akciós termékek közül is válogathatunk náluk.

Kellemes meglepetésként ért, hogy a weboldalukon még egy blogos felületet is találtam, ahol elképesztő mennyiségű és témájú cikket leltem – természetesen mind a használt ruhák témájához kapcsolódóan.

Az írásokban még én is találtam olyan információt, amiről eddig nem volt tudomásom. Így a farmerek újszerű állapotának megőrzésétől elkezdve a bőrszárú nadrágok nyári viseletként való használatáról, a szabad levegőn szárított ruhákról, a fesztiválszettekről, neon színű használt ruhákról, valamint a folt eltávolításról is remek tudnivalókat találtam.

Magáról a weboldalról pedig roppant egyszerű a vásárlás, ugyanis a vízszintes menüsoron, a jobb felső sarokban található menüpont legördülő részén kiválaszthatjuk az általunk preferált ruházatot, és már indulhat is a válogatás. Ebben a menüsorban találhatjuk meg a bejelentkezési és a regisztrációs felületet is.

A regisztrációnak amellett, hogy gördülékenyebbé teszi a vásárlást, van egy másik nagyon hasznos jelentősége is, ami nem más, mint hogy a regisztrált vásárlók pontgyűjtésben is részt vehetnek. Ez a pontgyűjtés hűségpontok adását eredményezi, amely azt jelenti közelebbről, hogy minden egyes termék esetében 1.000.-Ft után 20 pont íródik jóvá, mely a rendszerben feltüntetésre kerül, és a leadott megrendelés átvételét követően íródik jóvá.

A rendszer rugalmasságát mutatja, hogyha valaki kizárólag csak a hűségpontjaiból szeretne vásárolni, akkor azt is megteheti – természetesen abban az esetben, hogyha rendelkezésére áll a megfelelő mennyiségű hűségpont. A weboldalon történő közel fél órás nézelődés után találtam a lányomnak egy remek bordó pulóvert, amit bizonyára majd megcsodál minden osztálytársa. Ezután pedig már újra szembenézhettem aktuális „mumusommal”, vagyis belevetettem magam az építőanyag beszerzés közel sem ilyen szórakoztató és gyönyörködtető bugyraiba.