És akkor az építész azt mondta: FELÉPÜLÖK

Megismerkedtem egy nagyon helyes sráccal, jó családból származott, nemrég diplomázott építészként. Azonban az egyetem és a hirtelen munkakezdés nagyon megviselte és az alkoholban keresett menedéket. Függő lett. Amikor megismerkedtünk még nem tudtam mibe csöppentem bele, hónapokkal később derült ki a betegsége. Ekkor ajánlottam fel neki a FELÉPÜLÖK oldalt, ahol biztos segítséget kaphat.

felépülök
Az alkohol családokat tehet tönkre, szerencsére itt a megoldás: felepulok.hu!

Egyik este elkezdtem böngészni a netet, hátha találok valami ténylegesen használható elvonó kúrát, mivel nagyon szerettem volna neki segíteni. Nem hagyhattam, hogy egy most kibontakozó szerelmet azonnal tönkre tegyen az alkohol és egyáltalán nem volt menthetetlen 25 évesen. Így bukkantam rá a felepulok.hu oldalra, ami már első látásra elnyerte a szimpátiámat.

Rendkívül megnyerő a személyes töltet, melyet a program megalkotói adnak hozzá az egészhez, az itt dolgozókról nem is beszélve. Mindenki számára nem csupán egy munkát jelent ez, hanem egy életvitelt, egy hivatást. Segítenek embereken, akik már azt hiszik, hogy nincs remény. Ezért is olyan hitelesek – pontosan tudják min mész keresztül, hiszen ők már ezt végig csinálták. Tudják, hogy használ a kezelés azoknak, akik szeretnék, hogy használjon, mert ugyanez történt velük is. Saját bőrükön tapasztalták az alkohol család- és barátszaggató hatását és nem szeretnék, ha bárki más egyedül maradna. Senkit sem hagynak egyedül és a rehabilitációs központjukban mindenkinek segítenek. Egy dolgot kell csupán eldönteni: FELÉPÜLÖK vagy leépülök?

Persze, sokan kételkednek ilyenkor, hogy” FELÉPÜLÖK-e valaha?”, de nem kell semmitől sem tartani. Egy nagyon komoly modellen alapuló 28 napos program keretében több, mint 70% az esély arra, hogy végleg búcsút inthetünk a függőségünknek és teljesebb, boldog életet élhetünk. Ugye, hogy jól hangzik?

A teljes folyamat természetesen fejben kezdődik, amikor is eldönti a beteg azt, hogy fel szeretne épülni, meg szeretne gyógyulni. Ekkor jöhet az állapotfelmérés, melynek ára 20 000 Ft/alkalom, szerencsére két településen is lehetőség van igénybe venni ezt, Veszprémben és Budapesten is. És hogy mit takar ez az állapotfelmérés? Meghatározzák, hogy pontosan mi az alapvető probléma, ami miatt a páciens az alkoholhoz nyúlt. Megvizsgálják a helyzet súlyosságát, az egészségügyi, családi és jogi következményeket A páciensen közösen meghatározásra kerülnek az igénybevehető források és lehetőség, továbbá megtörténik a javaslattétel a megoldásra és a programra.

Előfordul, hogy egy 28 napos bent tartózkodás nem elég, ez már a folyamat elején látható lesz a szakemberek számára, hiszen nem szeretnének senkit sem átverni vagy zsákbamacskát árulni. Nyilván huzamosabb ideje jelenlévő, komoly függőség kigyógyítása nem annyi idő lesz, mint egy kicsit enyhébb, nemrégiben kialakult szenvedély eltemetése.

Az állapotfelmérést követően következhetnek az egyéni vagy családdal való konzultációk, melyeknek ára 15 000 Ft alkalmanként. Ekkor a közösen hoznak döntést – tehát a páciens és a jelenlévő szakértők – arról, hogy a kitalált ellátási forma megfelelő megoldást fog-e jelenteni a függőségi problémára. A konzultációs folyamat általában 6-8 alkalmat foglal magába, természetesen ez is egyénfüggő.

Mivel sokan vannak, akik nem tudnak könnyen megnyílni, valaki ragaszkodik ahhoz, hogy a család is jelen legyen ezeken a heti rendszerességgel történő konzultációkon, hogy megfelelő lelki támaszt nyújthassanak a szerettüknek. Természetesen ennek semmi akadálya, nagyon jól tudja a FELÉPÜLÖK csapata azt, hogy mennyire fontos olyan személyekkel körül venni magunkat, akik feltétel nélkül és mindenen át szeretnek bennünket. A családi konzultáció ára azonban magasabb, 25 000 Ft-ot jelent alkalmanként.

A konzultációk után pedig jöhet a legfontosabb lépés, maga a felépülési program. Ez a 28 napos, komplex, bentlakásos program 1 300 000 Ft-ba kerül. Elsőnek akár brutálisnak is hangozhat az ár, azonban lássuk csak, hogy mit tartalmaz! Ez az összeg magába foglalja a teljes ellátást, azaz a szállást étkezéssel és esetleges utógondozással. Tartalmazza továbbá a külső programokat, a felhasznált tárgyi eszközöket és a pszichoedukációs előadásokat is, melyeket a szakértők biztosítanak a felépülő hozzátartozói számára. Ez utóbbi azért lényeges, mert az alkohol sosem egy emberre van hatással, hanem a közvetlen környezetére. A pácienssel együtt a családja is gyógyul, ők is egy változáson mennek át és ezek az előadások segítenek nekik is átvészelni a folyamatot és arra is jók, hogy a gondozásból kikerült családtagjuknak megfelelő lelki támaszt tudjanak nyújtani.

Mindezek fényében már nem tűnik olyan vészesnek az ár, főleg akkor, ha rápillantunk arra, hogy hol lennénk majd’ egy hónapot. Gyönyörű, igényes, mint egy háromcsillagos panzió. Teljesen magával ragadó kis faház a zöldben, a galériában lévő kirándulós képek pedig magukért beszélnek. Gyönyörű helyekre látogatnak el a csoportok, melyek nem csak a szemet, de a lelket is simogatják. Egy ilyen tökéletesen összeállított program egészen biztosan feltölti az embert, nem csupán megszabadítja az alkohol rabláncaitól.

Összességében tehát ez a 28 napos program azoknak ajánlott, akik nem képesek egyedül véget vetni a függőségnek vagy akár napokig is tart egy-egy ittas állapot egyhuzamban. A szakértő segítség azonban angyal képében száll le, a felépülők segítenek kiszabadulni a gödörből. Sokak veszítik el munkájukat, fontos kapcsolataikat és családjukat a hasonló problémák miatt, melyek felett nem szabad szemet hunyni. Főként az nem, mert ez az állapot nem csak ilyen szempontból veszélyes, de az egészségünket is károsítja, évtizedekkel szabdalhatja meg hátralévő időnket.

A FELÉPÜLÖK olyan szakszerű segítséget nyújt mindenki számára, mely már az oldalon olvasható pozitív visszajelzésekből is sejthető. Mindenki úgy gondol vissza erre az időszakra az életéből, mint egy sorsfordító egy hónapra, melyre szükség volt. A szigorú, de végtelenségig emberséges és empatikus hozzáállás az, ami mindenkit ki fog gyógyítani a függőségből, ugyanis az itt dolgozók elhivatottak és az emberszeretet mozgatja őket. Pontosan tudják a nehézségeket és a fájdalmakat, azt is tudják, hogy ilyenkor mit kell tenni, mire van szüksége a páciensnek. Ők nem elfordulnak, ők segítenek és maradnak. Nem hagynak senkit magukra.

Ezekkel az érvekkel győztem meg az én kis építészemet, aki azóta már ki is jött a programból és úgy viselkedik, mint akit kicseréltek. Életvidám, nagyon sok szempontból jót tett neki ez a kis elvonulás, hiszen nem csak az alkoholtól szabadult meg, de a lelki problémáival is foglalkoztak, melyek az alkoholhoz vezettek. Szuper elhivatott csapat, akik minden erejükkel segíteni szeretnének az embereken és az én emberemen is segítettek. Azóta is boldog kapcsolatban élünk és a kezemet is megkérte. Kiegyensúlyozott élete lett, hála a felepulok.hu csapatának, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva átsegítették Őt ezen a rögös úton.

Ha Te, vagy az egyik rokonod ilyen jellegű problémákkal küzd, ne habozzatok felkeresni a Felépülőket, hiszen mindenben a segítségetekre lesznek majd. Te készen állsz arra, hogy belevágj az új életbe és úgy éld, hogy végre teljes lehessen?