Építsd a jövőd az oktatozone.hu-val

Nem tudok sokat az építőiparról, persze azért hallani, olvasni róla dolgokat hazai berkekben is, de ha meghallom ezt a kifejezést, akkor nekem az jut eszembe, hogy hazai és külföldi sorozatban is láthattunk építőipari céget működni. Nos, kétlem, hogy a valóságban is pont így zajlanak ezek a dolgok, de az biztos, hogy a „tender” kifejezés már gyerekkoromban belém égett. Ráadásul apukám műszaki rajzolóként dolgozik, és mindig nagyon menőnek tartottam azt, ha valaki tervez, nagy, döntött asztalokon rajzol mm pontossággal… Valahogy megvan a maga hangulata, még ha én soha nem is vágytam erre a pályára. De attól izgalmasnak gondolom. Aztán persze ha már sorozat, akkor ott vannak az izgalmak és a konfliktusok: mi más köré lehetne több viszálykodást felfűzni, mint egy építőipari vállalkozás köré, amiben ellenségek és barátok is együtt dolgoznak? Érdekes dolog, mindenesetre lehet, hogy ezeknek a tapasztalásoknak, élményeknek is szerepe van abban, hogy sosem vágytam cégvezetésre vagy felsővezetői pozícióra. De persze az is lehet, hogy ez alapvetően a személyiségemből fakad.

Na de hogy ne csak a gyerekkoromban és később megismert sorozatokról beszéljek: szerintem fantasztikus dolog a semmiből valami szépet és funkcionálisat alkotni. Lenyűgöznek azok az emberek, akik ezeket az épületeket megtervezik, szervezik és kivitelezik az építkezéseket… Egyik része sem működne a többi nélkül, mindenkire szükség van. Egy építkezésnél „kicsiben” mutatkozik meg szerintem mindaz, ahogyan a társadalmunk működik.

Mondjuk azért nem irigylem azokat a barátaimat, akik építkeztek az elmúlt időkben, mert bár alapvetően fantasztikus, hogy ezt megtehetik, de többeknél is végig tudtam kísérni azt az érzelmi hullámvasutat, amivel ezek a hatalmas munkálatok járnak. Mindig van valami váratlan kihívás, mindig nehéz tartani az időt, ráadásul az építőanyagok árai javarészt csak emelkedtek ezekben az időkben. Nem biztos, hogy én belevágnék a közeljövőben egy ilyen dologba, szerintem egy felújítás is bőven elég tud lenni… Sőt, esetenként még az is sok. Állni kell a sarat, az biztos.

Na de ahogy ezeken a dolgokon agyaltam, közben egy egészen érdekes dologra asszociáltam az eddigiekből: szerintem minden hasonló folyamatnál nagyon fontos a logisztika. Innen jutott eszembe, hogy tulajdonképpen mindig is érdekelt, mit csinál egészen pontosan a logisztikus, mert korábban csak hozzávetőleges volt erről a fogalmam. Nekem ez ilyen menedzseres dolognak tűnt, de valahogy a kapacitásra és az erőforrásra koncentrálva. Szóval úgy döntöttem, hogy előveszem a zsebemből a „minden tudás tárát”, azaz az okostelefonom böngészőjét, és a keresőbe pötyögöm az általam olyan érdekesnek tartott logisztikus szót. Logikus lett volna, hogy már sokkal hamarabb rákeresek erre, valahogy mégsem történt meg – de lehet, hogy a sors keze volt a dologban, ugyanis azt hiszem, akkor és ott kellett rátalálnom az oktatozone.hu oldalra és a náluk elvégezhető logisztikus képzésre.

Szóval akár isteni közbenjárás, akár véletlen szerencse, de megismertem ezt a felnőttképzési lehetőséget. Úgy voltam vele, hogy érdemes lehet itt az oldalon is bemutatni, hiszen azt gondolom, sokan nincsenek is képben azzal, hogy hogyan működik ez a megújult rendszer a felnőttképzésben. Nos, az oktatozone.hu még ilyen értelemben véve is különleges, hiszen náluk tényleg azon van a hangsúly, hogy hasznos tudást sajátítson el a hallgató, de ezt közben a lehető legmodernebb körülmények között és rugalmasan tegye. Ez azt jelenti, hogy az oktatozone.hu-nál komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek a szervezők és az oktatók is, azaz bőven van utóbbiaknál tudás, amit át tudnak adni a tanulóik számára.

Ezen felül a korszerű tantermi felszerelés és a naprakész oktatóanyag is a legnagyobb kényelmet garantálja. Ráadásul az online órák is megoldottak náluk, ami szintén nagy előny lehet, hiszen valljuk be, az ingázás sokszor körülményes, és otthonunk kényelméből könnyebben be tudjuk illeszteni a tanulást a mindennapjaink sűrű útvesztőjébe. Az egyéb feladataink mellett tehát kényelmesen megfér az oktatozone.hu nívós képzési anyaga, de azért lássuk be, nem lehet mindent távolról megtanulni. Ezért csakúgy, mint az eddigieket, a honlapról azt is megtudhatjuk, hogy a tanműhelyek is a tanfolyam résztvevőinek maximális felkészülését biztosítják az egyébként 95% feletti arányt mutató, sikeresen elvégzett vizsgákra.

Nagyon tetszett egyébként az oldalon, hogy mindegyik képzésről található náluk adatlap és részletesebben is meg lehet ismerkedni a dolgokkal. De az, akinek még pluszban információra lenne szüksége, természetesen bátran felkeresheti őket. Azt azért mindenképpen kiemelném, hogy nem csupán a weboldalt érdemes figyelni, hanem a közösségi oldalt is, ugyanis a legfrissebb híreket ott osztják meg általában. Én egyébként is úgy vagyok vele, hogy érdemes minél több helyről is informálódni, valahol a bejegyzés írásában is ez motivált. Ha már egy véletlen folytán rátaláltam erre a képzésre, miért ne mutathatnám be másoknak? Hátha őket is érdekelni fogja a dolog.

Leginkább ez volt a fejemben. De megmondom őszintén, nekem is egészen megtetszett a logisztikus képzés – valószínűleg nem véletlen, hogy ennyi időn át izgatta a fantáziámat. Ráadásul szerintem a tandíj is abszolút vállalható, ahogyan a képzés időtartama. Erről a két fontos tényezőről azért érdemes tudni, hogy egy adott spektrumon mozognak, képzéstől függően olcsóbb és rövidebb, valamint költségesebb és hosszabb képzésekkel is találkozhatunk, de azt hiszem, érthető ez a különbség, nem is kell magyaráznom. A honlapon úgyis minden elérhető részletesen, ha pedig – ahogyan az előbb is említettem – még ezeken felül is szükségünk lenne információra, akkor bátran éljünk az elérhetőségeik nyújtotta lehetőséggel.

Manapság tehát már semmi nem állhat az útjába annak, hogy valaki felnőttként is tanulmányokat folytasson, az egyetemi berkeken kívül is. Ugyan valamennyire átalakították a felnőttképzést, de attól az oktatozone.hu nívója nem csökkent, csak alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, mégpedig kifejezetten profin. Náluk garantáltan azt kapod, amire szó szerint és átvitt értelemben is befizetsz, és kis idő sem telik bele, mire egy piacképes tudással és végzettséggel sétálsz majd ki a kapujukon. Nem véletlen, hogy engem is elgondolkodtat a lehetőség… Szeretek új dolgokat tanulni, pláne, ha előttem lebeg a cég, hogy miért érdemes.

Ha a te érdeklődésedet is felkelti az élethosszig tartó tanulás, akkor szívből ajánlom, hogy nézelődj az oktatozone.hu honlapján, és ismerd meg a villámvédelmi felülvizsgáló és a logisztikus képzés, valamint az aranykalászos gazda részképzés nyújtotta lehetőségeket. Akár egy új élet is elkezdődhet egy új hivatással, vagy akár az alapképzettségünkkel kapcsolatosan megszerzett további tudással.

Az oktatozone.hu pedig mindehhez élhető feltételeket és körülményeket kínál, valamint árban is maximálisan jól járhatunk az ajánlataikkal. Szerintem a jövőnkbe mindig érdemes pénzt és időt fektetni, ha látjuk, milyen cél lebeg előttünk, akkor pedig nem nehéz kitartónak lenni.

logisztikus