A házakat és a pipereholmikat is színezni kell!

Mert úgy szép a világ, ha minél színesebb!

Sok évvel ezelőtt jártam egy fiúval, aki az építőiparban dolgozott. Nagyon ügyes volt, mert kisegítőként kezdte, és egész gyorsan eljutott a kőműves szakma kitanulásáig. Abban a pár évben, amíg együtt voltunk, nagyon sokat hallottam tőle arról, hogy milyen fontossággal bír egy épület felépítésénél az alapozás, aztán hogyan épülnek egymásra a munka különféle fázisai: a falazás, aztán a vakolás, és ha mindez megvan, akkor jelenhetnek meg a többi szakmunkák is: jönnek a villanyszerelők, ácsok, a vége felé pedig a burkolók és a festők, akik tulajdonképpen az egész épületre felrakják a koronát kívül-belül.

Valahogy így épülnek egymásra a munkafolyamatok más iparágakban is, például a kézműves termékek, példának okáért a kozmetikai termékek elkészítésénél. Ezeknek a kozmetikai termékeknek alapvetően az idézőjeles „csinosságán” dobnak nagyot az úgynevezett színezők. Erre a „csinosságra” pedig azért van szükség, mert az emberek hajlamosak arra, hogy mindenből azt válasszák, ami minél színesebb, minél díszesebb, minél csillogóbb. A kézműves kozmetikai termékeknél is el lehet érni ugyanezt a mutatós, látványos hatást, csak megfelelő színezők kellenek hozzá.

Persze mindezt úgy ildomos megtenni, hogy figyelemmel legyünk arra, hogy természetes alapanyagokat használjunk, és ne kerüljön olyasmi a termékbe, amely ártana a bőrünknek, vagy az egészségünknek. Például ne adj’ isten, hogy egy kézműves gyertyába olyan anyag kerüljön, amelynek a belélegzése az egészségre ártalmas lenne. Hogy ez valóban így legyen, fontos, hogy kizárólag megbízható helyről szerezzük be a kézműves termékekhez használandó alapanyagokat, így a színezőket is.

Egy szappankészítő barátnőmtől hallottam a pipereporta.hu webshopról. Pontosan leírta nekem, hogy ha például a színezők között válogatnék, a https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok linkre kell kattintani. Azt mondta róluk, hogy ez a webáruház minden egyes termékénél ügyel arra, hogy azok minden káros anyagtól mentesek legyenek!

Amikor a webshop felületén a kínálatot böngésztem, erről én is meggyőződhettem, ugyanis az általuk forgalmazott termékek listáját és leírását olvasgatva hamar nyilvánvalóvá vált, hogy itt nem futhat bele olyan termékbe senki sem, melyek szintetikusak vagy nem megfelelő minőségűek.

A fentebb ajánlott, https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok linken, a színezők között a termékeket három csoportba sorolva találtam: glitterek, mica porok és eazy colours elnevezéssel, és első látásra úgy véltem, hogy garantáltan hasznos segítői, szépítői az itt található alapanyagok a szappanoknak, krémeknek, gyertyáknak. A glitterek a színezők igazi „dívái”. Selymesen csillogók, villogók, ezért ha valahol, és főleg valamilyen termékben megjelennek, senki nem tudja róluk levenni róluk a szemét. A pipereporta.hu weboldalon számos színben pompáznak, az ezüsttől a kéken át, egészen a vörösrézig. Elsősorban fürdőtermékekhez ajánlatosak, és az a titkuk, hogy glitterfújóval kell az adott termékbe juttatni, ekkor lesznek igazán lélegzetelállítóak. A mica porok az abszolút természetesség híveinek etalonjai. Csillámpalából és fém oxidok keverékéből állnak, így alkotva csillámló pigmentet. 

A mica porok szemkápráztató, neonos színekben kaphatók a pipereporta.hu webshopban, többek között almazöld, élénk zöld, narancs, olívazöld, magenta, világoskék, sötét rózsaszín, világos lila árnyalatokban. A mica por igazán sokoldalúan felhasználható amellett, hogy lúgállósága miatt elsősorban szappan masszához kiváló. Ezen kívül nagyszerűen megállja még a helyét a sminkelésnél is, hisz a sminkeket nagyszerűen fel lehet velük dobni, valamint körömdíszítéshez is fantasztikusak. Csillámló hatásuk miatt nagyszerűek különféle krémekben, fürdőszerekben és még ajakápolókban is. A mica porok a pipereporta.hu webshopjában 5 grammos kiszerelésben kaphatók.

Az Eazy colours kozmetikai színezői 3, 10, 25, 50 és 100 grammos kiszerelésekben rendelhetők. Ezek a termékek Angliából származnak, és garantáltan allergén- és parabén mentesek, illetve vegánok, egyaránt használhatók meleg és hideg eljárással készülő szappanokban is. A webshopban neon limoncello, narancs és ametiszt árnyalatokban kaphatók.

A webáruház abszolút felhasználóbarát felülettel rendelkezik, valamint még fogyasztóbaráttal is. Ezt pedig lehet szó szerint is értelmezni, ugyanis az oldal egy ügyes kis weboldal segéd „segítségével” tulajdonképpen mindenről tájékoztat, ami a rendeléssel kapcsolatos, úgymint: a szállításról, a fizetésről és a kapcsolatról, valamint a webshop szolgáltatásainak értékeléseit is itt tekinthetjük meg. Miután leadtuk a rendelésünket, és mindent a kosárba raktunk, többféle fizetési mód közül választhatunk: bankkártyás fizetéssel azonnal egyenlíthetjük a számlánkat, valamint előre utalással is megoldhatjuk a fizetést. Ezenkívül még utánvéttel is rendelhetünk.

Rendelésünk, csomagjaink összeállítása és feldolgozása két-három munkanap alatt teljesül.

Egy szó, mint száz, a csinos külső mindennek a javára válik, kiváltképp, ha pipere holmikról van szó. Ezért aztán semmiképp ne spóroljuk a színezőkkel!